A negyvenhatodik péntek

A console objektum ritkábban használt része, avagy a console.log() kevésbé elterjedt rokonai.

Tudtad hogy a console objektumnak, nagyon sok hasznos változata van? Hiba kiszűrésre alkalmasabbak például a console.error(), vagy console.warn(). Ez a rövid cikk betekintést enged a lehetőségek tárházában, és ebben az esetben a  hozzászólásokat is érdemes elolvasni, további hasznos alkalmazásokért. Megéri a 4 perc olvasást, talán még beépül néhány a napi programozói rutinba. Olvasd el.

Fejlesztői szokások éves kiértékelője.

Mint azt már megszokhattuk, év végéhez közeledve a jetbrains.com lehozta a 2020-s évi kiértékelőjét. Növekvő népszerűségnek örvendő programozási nyelvek, legtöbbet használt eszközök, felületek, szoftverek, sőt idén egy új szekcióval bővült a lista, napi szokásokról, hobbikról, munkán kívűl programozással töltött időről is beszéltek a fejlesztők. A statisztikát itt olvashatod.

Legújabb CSS metodológia, amire érdemes odafigyelni.

Ha egy letisztult és egyszerű CSS metodológiát szeretnél kipróbálni, a CUBE CSS-t ajánljuk figyelmedbe. A CUBE a „Composition Utility Block Exception” akronimája, ami a projekt fejlesztőinek állítása szerint inkább a hagyományos CSS kiterjesztése mintsem újragondolása akar lenni. A dokumentációt itt olvashatod.

Előadó vagy? Van hozzád magyar felirat? Most lehet!

Itt a webcaptioner, egy nagyon vagány, ingyenes real-time feliratozásra hivatott webes eszköz rengeteg hasznos funckióval. El tudjuk képzelni vloggereknek, tanároknak s mindenféle ú.n. speakernek .  Mi kipróbáltuk, teljesen jól működik. Részletek itt.

A UX ROI-je, avagy mennyire térül meg a UX designba fektetett erőforrás.

Tényleg hasznos cikk,  ITT olvasd el!