minic weekly

#frontend és egyéb állatfajták

 

DIY távolságtartó kötött szvetter!

DIY tartalmakból sosem elég, és bár az ünnepeken már azért túl vagyunk, de úgy tűnik a távolságtartás még egy darabig velünk marad. Tökéletesen alkalmas családi rendezvényekre, bevásárláshoz, vagy simán ha páran úgy döntenek, hogy váratlanul beugranak hozzád (ilyesmi már azért elég ritkán történik). Ha kedvet kaptál hozzá, ITT találod az instrukciókat.

Hogyan gondolkodnak a fejlesztők – javascript kiadás

Annak ellenére, hogy 2020 olyan volt amilyen, a javascript valahogy mégis megvalósította az előrehaladást. Ezzel a mondattal kezdik az (mostmár) tavalyi év eredményeinek összefoglalóját. Akinek ismerősek ezek az éves fejlesztői felmérés összegzők, annak mindenképp ajánljuk, akinek pedig nem, annak élmény lesz, szépen összerakott felület. Olvass bele!

 

DALL·E – az AI vezérelt képgeneráló

Magyarul, a DALL·E addig tanult, amíg szöveg alapján képes nem lett annak megfelelő képet generálni, s ezt nem is akárhogyan. ITT található a cikk!

 

Mindent, bármi áron!

A Macmillan rákos betegek megsegítésével foglalkozó szervezet úgy döntött megmutatja, hogy nekik mit jelent a bármibe is kerül kifejezés. A videó valóban bepillantást enged az igazán nehéz helyzetekbe, ha többet olvasnál a szervezetről, itt az oldaluk.