Mihir

Független székelyudvarhelyi hírportál.

News Portal development 8

A munka során szabad kezet kaptunk, úgy a tartalmi tervezésben, mint reklám megoldások kialakításában. Ez egyszerre jelentett hihetetlen lehetőséget és nagyon nagy felelősséget is. Tudtuk, hogy tartalomgyártóként kis csapattal dolgozva a lehető legegyszerűbb tartalomkezelő rendszerre van szükség, amivel anyagokat lehet gyártani, de ezek mellett a látogatókra és a hirdetőkre is oda kell figyelni.

A látogatók megnyerése érdekében törekedtünk olyan mobilos élményt nyújtani, amivel egy környékbeli lap sem tudta kezdetben felvenni a versenyt.

A hirdetők szívéhez úgy jutottunk közelebb, hogy a hirdetők a futó hirdetésekről pontos kimutatásokat kaptak, valamint egy tartalmi megoldással is éltünk, amiről később bővebben szó lesz.

Tartalmi szempontból is igyekeztünk hozni minden olyan formát, amire a hírportálnak szüksége lehet:

Képgaléria: azon tartalmakhoz, ahol tényleg fölösleges szavakat pazarolni.

Live: hogy képben legyenek a felhasználók mikor mi történik épp.

Fotóriport: ahol a szöveg és a kép is egyaránt kell érvényesüljön.

A portálhoz hirdetési rendszert is fejlesztettünk, mely támogatja a standard és az akkor még újnak számító hirdetési formátumokat, és ezen túl statisztikákat generál az ügyfelek számára, hogy követhessék hirdetéseik teljesítményét.

News Portal development 6
News Portal development 5

Ezeken túl, a hirdetések elhelyezésével kapcsolatban egy újszerű megoldáshoz nyúltunk. Azt akartuk, hogy a szerkesztők maguk dönthessék el, hogy tartalmaikat hol és hogyan akarják egy hirdetéssel megtörni, így teret adva annak, hogy a tartalom és a reklámok között akár szorosabb összefüggés is kialakulhasson.

Ezen előnyön túl, ez a megoldás a dinamikus elhelyezés miatt segít kivédeni az úgynevezett reklámvakságot, mely során a felhasználó a megszokásból adódóan elkerüli a számára nem releváns felületeket.

News Portal development 4

Arra az esetre is megoldást biztosítottunk, mikor egy történet több apróbb elemből tevődik össze. Erre a célra fejlesztettük és alakítottuk ki a gyűjteményeket, ahol a felhasználók az összetartozó cikkeket nézhetik meg.