RapidMandado

Futárszólgálat, de Uber.

Webes és mobil alkalmazást tervezünk egy guatemalai startup vállalkozásnak. A kihívást a folyamatok optimalizálása jelentette, mely által egy frusztráció mentes felhasználói élményt biztosíthatunk. Emellett természetesen nagy hangsúlyt fektettünk az egész felület megjelenésére.

Az  alkalmazás lényegében kapcsolatot teremt két fél között, mely révén az egyszerű utazók útjuk során csomagokat szállíthatnak egyik személytől egy másik személynek – de akárki beszállhat, és ezt akár üzletszerűen is végezheti. A rendszer lehetőséget kínál a szállítás tűpontos követésére, de segíti a szállítót is, hogy a szállítási helyet a lehető legkönnyebben megtalálhassa.

Ux & Ui design Rapidmandado 17

A felhasználónak csomagfelvétel igénylése közben lehetősége van meghatározni a csomag méretét ill. a szállítás sűrgősségét. A folyamat során a látogatónak mindvégig pontos képe van a végén fizetendő összegről, de az ügyfél igényének eleget téve a rendszer lehetőséget kínál több szállítási pont meghatározására is, amennyiben egy szállításhoz több címzett is tartozik. Ennek köszönhetően nem kell újra és újra végigmenni az ismétlődő folyamatokon.

A feladónak lehetősége van minden szállítási cím mellé megjegyzést elhelyezni, ezzel előzve meg az esetleges félreértéseket és könnyítve meg a futár dolgát. A szállítás teljesítése után a futárnak csak annyit kell tennie, hogy teljesítettre változtatja a rendelés státuszát, így a feladó azonnal értesítést kap a szállítás teljesüléséről.

Ux & Ui design Rapidmandado 22

A mobil felület kialakítása során olyan tervezési mintákat próbáltunk alapul venni, aminek köszönhetően a felhasználó a felület egészén otthonosan mozoghat és hosszas magyarázatok nélkül megértheti épp mit lát, vagy éppen mi történik vele.

Mivel a rendszernek működőképesnek kell lennie olyan helyzetekben is ahol csak mobil eszközök elérhetőek, mi nagy hangsúly fektettünk a mobil ergonómia kialakítására.