Városháza

Reszponzív önkormányzat, reszponzív weboldal

Hihetetlen szerencsénk volt, hogy egy ilyen együttműködő és ötletekre nyitott partnerrel dolgozhattunk együtt a fejlesztés egész idelye alatt. És bár tisztán látjuk, hogy még igen rögös út áll előttünk, ami nagyon sok újdonságot rejt, azért már időszerű megmutatni azt is, hogy hogyan jutottunk el idáig.

A székelyudvarhelyi önkormányzat egy elérhetőbb, nyitottabb és kétoldalú kommunikációt kíván megnyitni a városlakók fele. Törekszik innovatív ötletekkel bevonni a városlakókat és elérni, hogy a város mindenkié legyen. Ennek a célnak a korábbi weboldal nem tudott megfelelő befogadó felületet biztosítani éppen ezért váltani kellett.

Az új oldallal kapcsolatban elvárásként fogalmazódott meg, hogy illeszkedjen az az Önkormányzat kialakulóban lévő arculatához. Kövesse többi felületein elérhető karakter és színhasználatot és mindenek felett legyen áttékenthető és könnyen használható.

Okos megoldások

Nyomtatványok

A nyomtatványok kitöltése mindenkinek nehézséget okoz, a kitöltési útmutatók megjelenítésével egyszerűbbé tettük ezeket. A kereső segítségével pedig könnyedén kereshetünk az elérhető nyomtatványok közt.

Közbeszerzési értesítési rendszer

A közbeszerzési kiírások elérhetővé tételével az önkormányzat azon célja valósult meg, hogy helyi vállalkozások is azonos eséllyel indulhatnak közbeszerzési kiírásokon mint más települések vállalkozói. Az értesítési rendszerrel továbbá ezekről kaphatnak értesítéseket a feliratkozó vállalkozók.

Átláthatóbban

Sokak számára jelent fejtörést mikor valakit meg kell találnia a városházán, de ugyanígy problémás mikor egy osztályt keresünk. A munkatársak átlátható megjelenítésével bárkit megtalálhatunk aki a városházán dolgozik, de az osztályok megtalálásához sem kell több éves ismeret ugyanis az ajtók száma sokat segít már ebben is.

Mobil nézet

A tervezés és fejlesztés során nagy hangsúlyt kapott a mobilos megjelenítés lévén, hogy a látogatók igen jelentős részét már mobil készülékeken kell kiszolgálni a szükséges tartalommal.